středa 19. února 2014

Kabátek

V obchodě jsem objevila za pár korun pěkný vlněný flauš na kabátek pro Helu. Tmavá skoro smutná barva mi dala plno možností ke tvoření.
Hned, jak jsem měla chvilku času, usedla jsem ke stroji a kabátek ušila. Vymyslela jsem si ho trochu složitěji a tak šití trvalo 3 večery, ale stálo to za to. Kabátek jsem strojově a ručně vyšila.




 
Na aplikace jsem použila nádherné látky od Veselé Jehličky, krásné knoflíky jsem koupila u Dominok a nádherný úplet z Šijem dětem.

pondělí 3. února 2014

Trička na přání

trička jsem ušila na přání milé zákaznice. Zákaznice si vybrala látky, hnědá s hvězdičkami se mi pro malého kluka zdála moc smutná, proto jsem se rozhodla něco naaplikovat. Zjistila jsem, co má malý rád a vrhla se na to. Moc mě to bavilo.



Kalhoty a mikinka pro Helu

Hela nám začala lépe chodit, ven chodíme často bez kočáru a aby se lépe pohybovala, potřebovala lepší kalhoty, než jsou podšité rifle, ty jsou na chůzi pro malou holčičku dost nepohodlné. Včera jsem proto večer sedla ke stroji a ušila jedny růžové softové kalhoty, střih je z Burdy 9/13. Kalhoty jsou s vysokým pasem, aby netáhlo na záda (nemám ráda lacláče a jiné, jim podobné, kalhoty), jsou dost široké na plínku i látkovou a směrem dolu se hezky zužují, dole jsem je lemovala gumičkou. Trochu jsem kalhoty i nazdobila.




Ke kalhotám jsem ušila ještě mikinku z měkkoučké a hřejivé růžové lamy a čepičku, střih mám stažený z blogu Dítě v látce,