pondělí 19. května 2014

Velké trhy v Teguise - Lanzarote.

Na dovolené na Lanzarote jsem navštívila mimo jiné i velké trhy v Teguise - Teguise Market, které se konají každou neděli. Na trzích prodávají prodejci místní, ale také tu najdete plno prodejců z Afriky. Na stáncích se prodává nejrůznější zboží od zeleniny, pečiva, přes kýčovité barevné oblečení, kabelky, pásky, brýle, po ručně tvořené výrobky. Stánky s ruční tvorbou mě zaujali nejvíce.

 
Tašky, obaly na knihu a jiné vyráběné z novin.

 
 
Ručně vyráběné šperky z různých druhů kamenů, hlavně z lávových kamenů, typického kamene, pro tuto oblast.



Kapsičky kolem pasu šité z recyklovaného materiálu. Krásný nápad, jak využít starý materiál. Všechny byly nazdobené a barevné.


A mě nejvíce zaujal stánek s ručně šitým oblečením. Bylo jich tu několik, ale tento se mi líbil nejvíce. Byly zde hlavně sukýnky, zavinovací, oboustranné, opatřené připínací kapsičkou, vhodné pro několik velikostí, protože byly zapínací na patentky v několika řadách. Barevné, veselé a nádherné. Dále plno krásných šatiček, tureckých kalhot a mikinek šitých z barevných kousků úpletů, vše vyšívané a pečlivě ušité. Stánek byl veliký a nakoupit se zde dalo jak pro dospělé, tak pro malé dětičky.



1 komentář: